Κουφονήσια ενοικιαζόμενα παραδοσιακά σπιτάκια | Κουφονήσι Διαμονή

Κουφονήσι Διαμονή παραδοσιακά σπιτάκια στο Κουφονήσι για ενοικίαση

ενοικιαζόμενα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπιτάκια
του
αντώνη μαύρου
Κουφονήσια

« η γειτονιά της ειρήνης »
english translation

η γειτονιά της ειρήνης Κουφονήσια Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια είναι ένα σύμπλεγμα από μικρά νησιά ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό, και διακρίνονται σε Πάνω Κουφονήσι ή απλά Κουφονήσι και Κάτω Κουφονήσι. Πρόκειται για μικρά, χαμηλά νησιά με μεγάλες σπηλιές, από τις οποίες λέγεται πως πήραν το όνομα.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια το Κουφονήσι ήταν ένα χαρακτηριστικό νησί των Κυκλάδων, αλλά παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, διατηρεί την ομορφιά του και είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς

Οι ανασκαφές έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού, καθώς και ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Παλαιότερα ήταν καταφύγια πειρατών.

Tα Πανηγύρια στο Κουφονήσι

Στις 23 Απριλίου, το Κουφονήσι πανηγυρίζει τον Αη Γιώργη, πολιούχο του νησιού και πολλοί άνθρωποι και από τα γύρω νησιά έρχονται να γιορτάσουν μαζί με τους Κουφονησιώτες την ημέρα της γιορτής του. Εκείνη την ημέρα γίνεται περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στο χωριό ενώ καϊκια τη συνοδεύουν από τη θάλασσα.

Στη διάρκεια του πανηγυριού προσφέρεται δωρεάν φαγητό, το γνωστό πατατάτο το οποίο πληρώνει ο πανηγυράς μετά από κλήρωση στην οποία μετέχουν όλοι οι ταμένοι στον Αγιο.

Τον Δεκαπανταύγουστο γιορτάζεται η Παναγία στο μικρό εκκλησάκι που είναι δίπλα από τον οικισμό του Κάτω Κουφονησίου. Σ' αυτό το πανηγύρι που μετέχουν και όλοι οι παραθεριστές η μεταφορά γίνεται δωρεάν από όλα τα καϊκια του νησιού τα οποία κατά την επιστροφή προβαίνουν και σε αγώνες, ποιο θα φθάσει πρώτο στο Πάνω Κουφονήσι. Και σε αυτό το πανηγύρι προσφέρεται δωρεάν φαγητό στην αυλή της εκκλησίας.