Gitonia tis Irinis | Little house Apartments in Koufonisia, Greece
 • Ελληνικά
 • English
 • Italiano
 • Η Γειτονιά της Ειρήνης

  ΓΑΛΗΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ « Η Γειτονιά της Ειρήνης »
  «… και τον Θεό που τον νου του ορίζει, ο χωρικος των Κυκλάδων και πανάρχαιος χτίστης Τον τίμησε, ασκώντας την τέχνη του»

  Η αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας που φέρνουν στον επισκέπτη τα κτίσματα , ειναι οχι μόνον αποτέλεσμα του κυκλαδίτικου τοπίου αλλα και της ευαίσθητης διαρρύθμισης τους. Σε όποιο απο αυτά κι αν μείνεις , θα εχεις την αίσθηση του ιδιωτικού σου χώρου – απο την μικρή σου αυλή, μεςα απο τον κήπο βλέπεις τη θαλαςςα, και τον FLORIAN να τρεχει..

  Απο την αυλη της «Γειτονιάς». αγναντεύοντας το πέλαγος..

   

  Μπροστα σου , η ιερή Κερος – με τα χιλιάδες χρώματα , που αλλάζει όλες τις ώρες της ημέρας και γίνεται απόκοσμη , μαγική με το φεγγάρι! Γαλήνη . Γιατί γαλήνη στον άνθρωπο ειναι/σημαίνει ειρήνη. Ελιές ,συκιές , κληματαριές, βουνκαβίλιες, πικροδαφνες, νυχτολούλουδα, γεράνια, φραγκοσυκιές – ευωδιές , χρώματα και γεύσεις, αγκαλιάζουν το λουλακι των μικρών σπιτιών.

  Τα ονόματα των σπιτιών.. Ειρήνη, Άννα-Γεωργία ,Φουκαριάρα, Ηλιόβγαλμα, Πανσέληνος, της Γιαγιάς, Αστροφεγγιά, Μανωλέας, Μερακλήδες, Ευτυχία, Σουρλουλού, Αμαρτία, Γειτόνισσα… Και στη μέση, το εκκλησάκι Αγιος Ελευθέριος. Εις Μνήμην, « προγόνων και προκατόχων του χώρου ».. Το καθε ενα εχει την ιστορια του.

  «Δεμένα μεταξυ τους και όμως ασύνδετα, εντοιχίζουν το πνεύμα αιώνων στο χρόνο – χωρίς να εμποδίζουν το ελεύθερο πέταγμα»

  Με αυτο τον τρόπο ο κτίστης όλων αυτών, ο Αντώνης Μαυρος , θέλησε να τιμήσει τον αρχαίο Θεό που ορίζει το νου και τους αγαπημένους του ανθρώπους. Γαληνά σπιτάκια κι ενα όνομα , ζωγραφισμένο σε ενα μικρό κομμάτι κέδρο . Μια ατμόσφαιρα/υπόμνηση αληθινού, προσωπικού, φιλικού, οικείου.. Τα σπιτάκια θυμίζουν δυναμικά παλιο παραμύθι.

  Το εσωτερικό των μικρών σπιτιών..

  Εσωτερικό λιτό, γιατί ακολουθεί μιαν ιδέα .. Κρεβάτια χτιστά , ανοίγματα που σέβονται τη δροσιά και το φως σε μέτρο αρχαίο , απέριττο . Και έξω στον κήπο σου, όλα τα λουλούδια της ελληνικής γης – ακόμα και κρινάκια της θάλασσας. Ταβάνια απο καλάμια, που στηρίζονται σε χοντρά δοκάρια απο φίδες – ή αλλα δένδρα των Κυκλάδων – γιατί ακολουθεί το έμφυτο ένστικτο του χτίστη που ειναι παρών, και η ίδια η ψυχή του χώρου.

  Όλα τα εχεις μπροστα σου και Δές! Τα ανθρώπινα μόνο ταιριάζουν στον Ανθρωπο

  Εάν επιθυμείτε μια τέτοια ατμόσφαιρα ειςτε καλοδεχούμενοι .

  Το νησί ωστόσο διαθέτει πολλές αλλες, ποικίλες δυνατότητες , πού μπορει να σας ικανοποιήσουν σε αυτο που αναζητάτε .

  ´Η Γειτονιά της Ειρήνης´ ειναι ενα μικρό συγκρότημα απο παραδοσιακά , ανεξάρτητα σπιτάκια , χαρακτηριστικά των κυκλαδίτικων νησιών , πολυ κοντά στο λιμάνι του Κουφονησίου και στον δρόμο προς τις παραλίες. Ειναι δημιουργήματα του ίδιου του Αντώνη Μαύρου ο οποιος καταφερε ενα μοναδικό σύνολο απο αυτόνομα δωμάτια , μικρές δροσερές αυλές και καθιστικά σε ελάχιστο ύψος απο τον κήπο .

  Η ´Γειτονιά της Ειρηνης´ προσφέρει στους επισκέπτες υπηρεσία μεταφοράς απο και προς το λιμάνι , κατα την άφιξη και την αναχώρηση Ο κλιματισμός στα δωμάτια ειναι συνειδητά και φροντισμένα οικολογικός, εκμεταλλεύεται παραδοσιακά τα μικρά ανοίγματα και τις δυναμικές ροές του αέρα, προσφέροντας μια σπάνια , ανάλαφρη δροσιά.

  Τα Γαληνα Σπιτάκια διαθέτουν wi-fi , και σύνδεση με το Internet.

  Υπάρχει η δυνατότητα πρωινού

  Στη ´Γειτονιά της Ειρήνης´ δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια.

  Στο Κουφονήσι δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο. Παρ όλα αυτά , υπάρχει μεγάλο δημόσιο parking κοντά στο λιμάνι

  Επικοινωνήστε: ‘Η Γειτονιά της Ειρήνης’ Άνω Κουφονήσι, Τηλ: +30 2285071674, Fax: +30 2285074494, e-mail : info@koufonisi-diakopes.gr FB Gitonia tis Irinis