Gitonia tis Irinis - Koufonisia Accommodation | Greece
 • Ελληνικά
 • English
 • Italiano
 • Η Γειτονιά της Ειρήνης

  Κουφονήσια Παραδοσιακά Σπίτια - Γειτονιά της Ειρήνης «Η Γειτονιά της Ειρήνης»

  Η Γειτονιά της Ειρήνης

  ΓΑΛΗΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ « Η Γειτονιά της Ειρήνης »

  «… και τον Θεό που τον νου του ορίζει, ο χωρικος των Κυκλάδων και πανάρχαιος χτίστης Τον τίμησε, ασκώντας την τέχνη του»

  Η αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας που φέρνουν στον επισκέπτη τα κτίσματα , ειναι οχι μόνον αποτέλεσμα του κυκλαδίτικου τοπίου αλλα και της ευαίσθητης διαρρύθμισης τους. Σε όποιο απο αυτά κι αν μείνεις , θα εχεις την αίσθηση του ιδιωτικού σου χώρου – απο την μικρή σου αυλή, μεςα απο τον κήπο βλέπεις τη θαλαςςα, και τον FLORIAN.

    Gitonia”, alzando lo sguardo… il mare

  Απο την αυλη της «Γειτονιάς». αγναντεύοντας το πέλαγος.. Μπροστα σου , η ιερή Κερος – με τα χιλιάδες χρώματα , που αλλάζει όλες τις ώρες της ημέρας και γίνεται απόκοσμη , μαγική με το φεγγάρι! Γαλήνη . Γιατί γαλήνη στον άνθρωπο ειναι/σημαίνει ειρήνη.

  Ελιές ,συκιές , κληματαριές, βουνκαβίλιες, πικροδαφνες, νυχτολούλουδα, γεράνια, φραγκοσυκιές – ευωδιές , χρώματα και γεύσεις, αγκαλιάζουν το λουλακι των μικρών σπιτιών.

  Τα ονόματα των σπιτιών..

  Ειρήνη, Άννα-Γεωργία ,Φουκαριάρα, Ηλιόβγαλμα, Πανσέληνος, της Γιαγιάς, Αστροφεγγιά, Μανωλέας, Μερακλήδες, Ευτυχία, Σουρλουλού, Αμαρτία, Γειτόνισσα… Και στη μέση, το εκκλησάκι Αγιος Ελευθέριος. Εις Μνήμην, « προγόνων και προκατόχων του χώρου ».. Το καθε ενα εχει την ιστορια του.

  «Δεμένα μεταξυ τους και όμως ασύνδετα, εντοιχίζουν το πνεύμα αιώνων στο χρόνο – χωρίς να εμποδίζουν το ελεύθερο πέταγμα»

  Με αυτο τον τρόπο ο κτίστης όλων αυτών, ο Αντώνης Μαυρος , θέλησε να τιμήσει τον αρχαίο Θεό που ορίζει το νου και τους αγαπημένους του ανθρώπους. Γαληνά σπιτάκια κι ενα όνομα , ζωγραφισμένο σε ενα μικρό κομμάτι κέδρο .

  Μια ατμόσφαιρα/υπόμνηση αληθινού, προσωπικού, φιλικού, οικείου.. Τα σπιτάκια θυμίζουν δυναμικά παλιο παραμύθι.

  Το εσωτερικό των μικρών σπιτιών..

    Gitonia tis Irinis - architecture shapes

  Εσωτερικό λιτό, γιατί ακολουθεί μιαν ιδέα .. Κρεβάτια χτιστά , ανοίγματα που σέβονται τη δροσιά και το φως σε μέτρο αρχαίο , απέριττο . Και έξω στον κήπο σου, όλα τα λουλούδια της ελληνικής γης – ακόμα και κρινάκια της θάλασσας.

  Ταβάνια απο καλάμια, που στηρίζονται σε χοντρά δοκάρια απο φίδες – ή αλλα δένδρα των Κυκλάδων – γιατί ακολουθεί το έμφυτο ένστικτο του χτίστη που ειναι παρών, και η ίδια η ψυχή του χώρου. Όλα τα εχεις μπροστα σου και Δές!

  Τα ανθρώπινα μόνο ταιριάζουν στον Ανθρωπο Εάν επιθυμείτε μια τέτοια ατμόσφαιρα ειςτε καλοδεχούμενοι .

  Το νησί ωστόσο διαθέτει πολλές αλλες, ποικίλες δυνατότητες , πού μπορει να σας ικανοποιήσουν σε αυτο που αναζητάτε .  

   Gitonia-tis-Irinis-architecture

   

  ´Η Γειτονιά της Ειρήνης´ ειναι ενα μικρό συγκρότημα απο παραδοσιακά , ανεξάρτητα σπιτάκια , χαρακτηριστικά των κυκλαδίτικων νησιών , πολυ κοντά στο λιμάνι του Κουφονησίου και στον δρόμο προς τις παραλίες.

  Ειναι δημιουργήματα του ίδιου του Αντώνη Μαύρου ο οποιος καταφερε ενα μοναδικό σύνολο απο αυτόνομα δωμάτια , μικρές δροσερές αυλές και καθιστικά σε ελάχιστο ύψος απο τον κήπο . Η ´Γειτονιά της Ειρηνης´ προσφέρει στους επισκέπτες υπηρεσία μεταφοράς απο και προς το λιμάνι , κατα την άφιξη και την αναχώρηση.

  Ο κλιματισμός στα δωμάτια ειναι συνειδητά και φροντισμένα οικολογικός, εκμεταλλεύεται παραδοσιακά τα μικρά ανοίγματα και τις δυναμικές ροές του αέρα, προσφέροντας μια σπάνια , ανάλαφρη δροσιά.

  Τα Γαληνα Σπιτάκια διαθέτουν wi-fi , και σύνδεση με το Internet. Υπάρχει η δυνατότητα πρωινού Στη ´Γειτονιά της Ειρήνης´ δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια. Στο Κουφονήσι δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο.

  Παρ όλα αυτά , υπάρχει μεγάλο δημόσιο parking κοντά στο λιμάνι  

  Antonis Mavros

  Antonis Mavros

  Ο Αντώνης Εμ. Μαύρος (Αντώναρος) είναι ένας μοναδικός αυτοδίδακτος καλλιτέχνης που γεννήθηκε και ζει στο Πάνω Κουφονήσι των Κυκλάδων.

  “Γειτονιά της Ειρήνης” – Κουφονήσι Διαμονή – Διαμερίσματα Κουφονήσια Ασχολείται κυρίως με την αρχιτεκτονική τη διακόσμηση και τις κατασκευές.

  Επηρεασμένος βαθιά από τις ιδιαιτερότητες και την ομορφιά του τόπου του, δημιούργησε ο ίδιος μια μικρή εξαιρετική παραθεριστική μονάδα, τη “Γειτονιά της Ειρήνης” πάνω στα πρότυπα της παράδοσης των Κυκλάδων.

  Επικοινωνήστε: ‘Η Γειτονιά της Ειρήνης’ Άνω Κουφονήσι,

  Τηλ: +30 2285071674,

  Email : info@koufonisi-diakopes.gr

  FB Gitonia tis Irinis