Gitonia tis Irinis | Little house Apartments in Koufonisia, Greece
 • Ελληνικά
 • English
 • Italiano
 • Press releases

  ΤΑ ΝΕΑ

  ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΣΤΑ ΓΑΛΗΝΑ σπιτάκια του Αντώναρου στο μαγευτικό Κουφονήσι και καθώς εισέπνεα μια τζούρα συνάντησης με το νυχτερινό σύμπαν μού κατέβηκε μια σκέψη.

   

  Αντί για zoom in να κάνουμε zoom out. Αντί να δραματοποιούμε, να αποστασιοποιούμαστε. Αντί να βλέπουμε όλα και όλους από κοντά, να τα αντικρύζουμε και να τα εξετάζουμε από μακριά.

   

  Πολύ μακρια. Έτσι, κόκκος άμμου η χερούκλα της κιγκαλερίας του Παπαθανασίου. Έτσι, αόρατο το προγούλι της Νέας Δυστυχίας. Έτσι, των νάνων οι πατούσες, των τάχα μου γιγάντων. Κι έτσι οι κάθε λογής δικτατορίσκοι, μικροσκοπικές φυσαλίδες από παιδικό παιχνίδι.

   

  Να βάλουμε και τον εαυτό μας για να κοντύνουμε το απροσμέτρητο εγώ μας. Ευεργετική η επίδραση της απόστασης. Ενθαρρύνει την ψυχραιμία μας. Καταπολεμάει την μακακία μας. Αναπτύσσει το χιούμορ μας.

  Ο τοκετός της αυτογνωσίας μας. Η καταπίεση και η εξουσία είναι μέσα μας. Όσο μακριά από εγωπάθεια, ανασφάλεια και μοναξιά, τόσο κοντά στην ισορροπία, τη συνειδητότητα και τη λευτεριά!

  Δημήτρης Δανίκας
  “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
  Χρήστος Ζαμπούνης
  Τουριστικό πανόραμα Αυγούστου Στο Πάνω Κουφονήσι “η γειτονιά του Αντώνη” αποτελεί τoν εκ των ων ουκ άνευ προορισμό για τους

  happy few “

  Ο Αντώναρος των Κουφονησίων.


  Σπίτια με σεβασμό στο περιβάλλον χτίζει επί χρόνια ο Αντώνης Μαύρος στα Κουφονήσια. Η υπέροχη ιστορία ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη που έκανε πραγματικότητα το όνειρο μιας “άλλης Ελλάδας”.

  Ο Αντώναρος ξέρει τι σημαίνει αγάπη! Ξέρει τι σημαίνει μεράκι ,ξέρει να ρουφά τη ζωή με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να την κάνει ελπίδα. Σε πείσμα των καιρών, τα σπιτάκια του θυμίζουν παραμύθι.

  Απλά, λιτά, με μοναδική αρχιτεκτονική, σε ένα κήπο γεμάτο πικροδάφνες, φραγκοσυκιές, κλίματα, συκιές, ελιές, μπουκαμβίλιες, και κάθε λογής λουλούδια που κάνουν σκιά…νιώθοντας βασιλιάς της απλότητας.

  Συζητώντας μαζί του κατάλαβα πόσο δύσκολο πράγμα είναι να ζεις με τα λίγα, πόσο δύσκολο είναι ένα απλό ξύλο να το κάνεις τέχνη, μια καλαμιά να την κάνεις σκιά, ένα κλειδί και τα μάσκουλα να τα τοποθετείς σε ένα μοναδικό πανωπόρτι…

  Και όμως αυτός διάλεξε τον δύσκολο δρόμο αυτόν της ομορφιάς, του ρομαντισμού, του σεβασμού της αγάπης και του πόνου γι’ αυτό που χτίζει, τοποθετεί, σκαλίζει, βάφει, φυτρώνει….!

  Ειρήνη, Γεωργία, Ηλιόβγαλμα, Απανεμιά, Καπετάνιος, Παρθένες, Μανωλέας, είναι τα ονόματα κάθε σπιτιού και το καθένα έχει την ιστορία του και το όνομά του γραμμένο πάνω σε ένα κορμό από κέδρο.
  Με αυτό τον τρόπο ο Αντώνης Μαύρος θέλησε να τιμήσει τους αγαπημένους του ανθρώπους και να δώσει μια άλλη διάσταση στα “Γαληνά Σπιτάκια”, φιλική, οικεία, οικογενειακή.


  Το εσωτερικό των σπιτιών είναι εξαιρετικά λιτό, με απλά έπιπλα και διακριτική νησιώτικη διακόσμηση και όλα έχουν μια μικρή κουζίνα για πρόχειρα μαγειρεύματα.

  Καμιά από τις στέγες των σπιτιών δεν ασχημαίνει από την θέα ηλιακού θερμοσίφωνα – οι ανάγκες για ζεστό νερό καλύπτονται από ηλεκτρικό.
  Εξαιτίας των χονδρών τοίχων, των πολλών παραθύρων και του καλού εξαερισμού, είναι τόσο δροσερά ώστε δεν χρειάζεται κλιματισμός.


  Ακολουθώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τα ταβάνια των δωματίων είναι από καλάμια που στηρίζονται πάνω σε χοντρά δοκάρια από φίδες και άλλα δένδρα των Κυκλάδων.

  Τα γαληνά σπιτάκια του Αντώναρου στο Πάνω Κουφονήσι ή νησί των κωφών για τους παλαιότερους είναι ίσως από τα λίγα μέρη στις όμορφες Κυκλάδες που θα ακούσεις τον αέρα να σου τραγουδά….νανουρίζοντας σε ενώ έχεις ανοιχτή την πόρτα για να βλέπεις τα αστέρια που σε ταξιδεύουν, που σε μαγεύουν…που σε κάνουν να λες Δόξα τω θεώ….Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα .

  www.news247.gr